nieuws

'Vriendelijk gezicht' van Rotterdam in de prijzen

Vlnr. Aad Bos (Masterpeace), Politiechef Frank Paauw, initiatiefneemster en organisator van de Rotterdamse Iftar; Corry van Breda en Mohamed Mejdoubi
Vlnr. Aad Bos (Masterpeace), Politiechef Frank Paauw, initiatiefneemster en organisator van de Rotterdamse Iftar; Corry van Breda en Mohamed Mejdoubi © Politie
Ze spreken jongeren aan op ongewenst gedrag en voorkomen dat opstootjes uit de hand lopen; de medewerkers van de stichting Meion gelden als 'het vriendelijke gezicht' van Rotterdam. Coördinator Mohammed Mejdoubi werd daarom vrijdag in het zonnetje gezet.
Mejdoubi mocht vrijdag de Be a Nelson Award in ontvangst nemen. De prijs is bedoeld voor mensen die een positieve bijdrage leveren aan hun omgeving.
De politie had de coördinator voorgedragen voor de prijs. Mejdoubi zorgt voor de inzet van jongerenwerkers en horecastewards, die surveilleren in uitgaansgebieden.
Woorden en daden
''Mohammed zet zich in met woorden en daden, investeert in de samenleving met eigen talent en ervaring en draagt (met zijn hele team) bij aan veiligheid'', aldus de politie.
De prijsuitreiking viel samen met de eerste door de Rotterdamse politie georganiseerde iftar, de maaltijd die moslims tijdens de ramadan na zonsondergang gezamenlijk eten.
Verbinding
De politie organiseerde de iftar vanwege ''het grote belang dat ze hecht aan het leggen van verbinding.'' Zo'n 250 gasten schoven aan, onder wie burgemeester Ahmed Aboutaleb.
Politiechef Frank Paauw: ''Een maaltijd als een iftar is een mooie gelegenheid om in contact te komen met elkaar en in gesprek te gaan over de onderwerpen die in de wijken leven.''