nieuws

Sparta gaat met grote groep voor handhaving in eredivisie

Hoewel Sparta donderdag al besloten trainde, werkte de ploeg zaterdag de eerste openbare training af. Wat de aanwezigen op het Kasteel vooral opviel was de enorme spelersgroep die op het veld stond. Trainer Alex Pastoor, die hardop uitsprak voor handhaving in de eredivisie te gaan, legt uit waarom dat het geval is.
"Het lijkt inderdaad een grote groep, maar het gaat hier om twee selecties. Omdat we met één groep werken lijkt het aantal natuurlijk meteen groter. Tel daarbij op dat we twee testspelers en vier A-junioren erbij hebben." De groep op het veld is niet alleen groot, ook de gemiddelde leeftijd ligt laag. De komst van routinier David Mendes da Silva is daarom belangrijk voor de club, vindt Pastoor. "Hij kent deze omgeving en heeft als speler en trainer de nodige ervaring. Een echte meerwaarde voor de spelers."
Handhaving
Pastoor hoopt dat Sparta zich dit seizoen kan handhaven in de eredivisie. "Zoals de meeste clubs die net promoveren deze doelstelling hebben", aldus de trainer. Handhaving is volgens Pastoor een reële verwachting met de huidige selectie. Veranderingen in de spelersgroep zijn op dit moment niet noodzakelijk. "Hoe we er nu voor staan zijn we compleet. Het is een groep met talentvolle spelers. We kijken niet meer naar andere dingen, maar houden onze oren en ogen nog wel open."