nieuws

Spelers Excelsior flink afgemat op eerste training

De nieuwe trainer van Excelsior, Mitchell van der Gaag, heeft zijn spelers flink aangepakt op de eerste training van het nieuwe seizoen. Na een kleine twee-en-een-half uur, waarin diverse spelvormen en een shuttle run-test werden afgewerkt, mochten de spelers de kleedkamer opzoeken.
Smet op de eerste training was het uitvallen van aanvaller Carlo de Reuver. Na een duel om de bal met verdediger Henrico Drost raakte hij geblesseerd aan zijn enkel en moest hij per brancard van het veld gedragen worden. Gelukkig voor De Reuver en Excelsior bleek de kwetsuur mee te vallen. Zijn enkel is zwaar gekneusd en zijn enkelbanden zijn verrekt.

Drost

Drost was na afloop van de training behoorlijk afgemat. "Het was direct goed pittig, maar zo weet je direct waar je aan toe bent", aldus de verdediger. "Hoorde iedereen al zeggen dat ze dit nog niet eerder meegemaakt hadden. Ik weet ook niet of het een statement is, maar als we het hele seizoen honderd procent fit zijn is het goed."
Trainer Van der Gaag zelf wilde geen statement maken met de lange training. "Het is een bepaalde manier van werken, waarbij ik ook kijk naar het mentale vlak. Gewoon eens kijken hoe men reageert. Ik had een aantal dingen in mijn hoofd en die heb ik gedaan", aldus Van der Gaag. "Dit hoort erbij. Het is goed om te zien dat de kleine groep wilde."

Kleine groep

Die kleine spelersgroep kende maar weinig nieuwelingen. Tom van Weert, Sander Fischer, Brandley Kuwas, Adil Auassar, Daryl van Mieghem, Danilho Doekhi, Yoell van Nieff, Daan Bovenberg, Rick Kruijs en Jeff Stans vertrokken, terwijl alleen Ryan Koolwijk en Jeffrey Fortes werden aangetrokken. Fortes was overigens afwezig bij de eerste training vanwege een gebroken middenvoetsbeentje.
Opvolgers voor al die vertrokken jongens zijn nog niet binnengehaald, maar dat baart Van der Gaag geen zorgen. "In een ideale wereld is iedereen aanwezig en train je met een groep van 26 man. Er zijn ook genoeg spelers op de markt, maar het geld moet goed besteed worden. Ik begrijp dat de supporters en journalisten meer ongerust zijn dan wij intern, iets wat logisch is. Wij moeten hard werken om alles compleet te maken." Een doelstelling kan de trainer dan ook nog niet uitspreken. "Wel leggen we accenten met de huidige groep."