nieuws

Posters tegen hardrijders aan Nieuwe Binnenweg

Ondernemers aan de Rotterdamse Nieuwe Binnenweg volharden in hun strijd tegen hardrijders. De straat hangt vol met posters waarop een 30 kilometerzone wordt geëist.
De winkeliers hebben hun buik vol van zware ongevallen in hun straat, die op de circa tweehonderd posters wordt omschreven als een 'racebaan'.
Sommige ondernemers waren eerder getuige van gruwelijke ongevallen. Dat heeft ze 'geraakt', vertelt Raymond Landegent van schoenenwinkel Mascolori.
Geramd
Ook Landegent zag onlangs een zwaar ongeval gebeuren. ''Een man lag in een plas bloed. Hij was volledig geramd door een auto'', zucht hij. ''De fietser is overleden.''
Volgens de winkeleigenaar trappen veel automobilisten in de straat het gaspedaal te diep in. ''Het komt meerdere keren per dag voor dat 60, 70 of 80 wordt gereden'', vertelt hij.
Veiligheid
De winkeliers lijken hun zin te krijgen. De gemeente beloofde onlangs meer werk te maken van de verkeersveiligheid in de straat. Toch zijn nu de posters opgedoken.
De protestposters zijn bedoeld om aandacht te vragen, maar ook om voorbijgangers aan het denken te zetten. Landegent: ''Om gesprekken te voeren en laten voeren op straat.''