nieuws

Zweedse wint kür op muziek, Nederland pakt landenwedstrijd

Bij het paardensportevenement CHIO in het Rotterdamse Kralingse Bos is de kür op muziek zaterdagavond gewonnen door de Zweedse Tinne Vilhelmson Silfven met het paard Don Auriello. De jury gaf haar een score van 79.85%. Nederland won de overkoepelende landenwedstrijd dressuur.
De Amerikaan Steffen Peters met Legolas 92 eindigde als tweede en de Nederlander Diederik van Silfhout met Arlando als derde. Daniëlle Heijkoop uit Rotterdam werd met Siro zesde.
De kür op muziek is een wedstrijdproef waarbij het erg belangrijk is om de oefeningen goed te laten aansluiten op het tempo van de muziek en het soort muziek.

Landenwedstrijd

De kür is één van de drie onderdelen van landenwedstrijd dressuur. De andere twee wedstrijden werden eerder verreden. Bij de landenwedstrijd tellen de scores van alle combinaties die per land in de bak komen. Zweden werd derde, De Verenigde Staten tweede en Nederland eerste.
De wedstrijd was live te zien bij TV Rijnmond. De Grote Prijs van de Rotterdamse haven is zondag ook rechtstreeks te zien op TV Rijnmond. De uitzending over de springwedstrijd begint om 14.21 uur.