nieuws

Bewoners flat al week via trap naar negende vanwege kapotte lift

Zo'n 150 bewoners van een appartementencomplex aan de Louis Pregerkade in Rotterdam moeten al bijna een week traplopen. In het gebouw van negen verdiepingen werkt sinds dinsdag de lift niet meer.
"Stel je voor dat er wat gebeurt en dat er een ambulance moet komen", zegt een bewoonster. "Op de negende etage wonen kinderen van drie en vijf jaar. Net twee maanden geleden hebben we een behoorlijke huurverhoging gehad, daarom is iedereen ook redelijk over de pis..."
Nadat de verhuurder van de woningen een reparatie van de lift aan een nieuw bedrijf gunde, bleken de liftdeuren niet meer te werken.
Volgens haar zoon maakte de lift op het laatst allemaal enge geluiden. "En de deuren gingen heel snel open en dicht. Best beangstigend."
Ondanks talloze telefoontjes van de bewoners - onder wie zwangere vrouwen, kleine kinderen en mensen met een handicap - heeft de verhuurder nog altijd geen oplossing voor de kapotte lift gevonden.

Complexe storing

Technisch manager van verhuurder MVGM Daniël Bruggeman, zegt de gang van zaken te betreuren. "Het gaat om een complexe storing. Op dit moment is er een externe specialist bij." Volgens de Bruggeman is er het hele weekend aan gewerkt. Het is niet bekend wanneer de lift weer werkt. "We hopen zo snel mogelijk."