nieuws

De Nooijer: 'Het gaat een hele uitdaging worden'

Gérard de Nooijer kan zijn borst natmaken als nieuwe hoofdtrainer van FC Dordrecht. Met een kleinere begroting dan vorig seizoen en slechts twaalf spelers in het eerste team gaat het niet makkelijk worden. "Het gaat een hele uitdaging worden", aldus De Nooijer tegen RTV Rijnmond.
Maandag trainde FC Dordrecht voor het eerst. Een groep van zestien spelers maakte op De Krommedijk de eerste meters in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. "Ja, het is niet anders", begint De Nooijer als hij wordt geconfronteerd met de kleine spelersgroep.
Hij vervolgt: "We hebben vier talentvolle jongens uit de beloften gepakt. We gaan deze week kijken hoe zij het doen en of ze erbij blijven of niet, dat zien we eind van de week. En er komen morgen nog twee stagespelers, dan hebben we er 18 in totaal. Dan gaan we kijken de eerste wedstrijd, ze gaan allemaal mee."
Om de selectie op peil te krijgen wil De Nooijer er nog enkele spelers bij hebben. "We zijn met de begroting een ton achteruitgegaan. Dat is heel veel. Het is knap dat Janga, Lumu en Danzell (Gravenberch, red.) voor goed geld verkocht zijn. We gaan kijken hoe we dat gaan besteden. Dat is niet aan mij, dat is aan de club, maar het lijkt me logisch als we dat kunnen omzetten om in ieder geval nog wat spelers binnen te halen."
Dit jaar degradeert er voor het eerst een ploeg van de eerste divisie naar de tweede divisie. "We hebben nog geen doelstelling afgesproken. Het is nog heel vroeg. Maar we moeten eerst uitgaan van handhaving. De kan ook niet anders, we hebben de laagste begroting, we zijn achteruit gegaan, spelers zijn verkocht", legt De Nooijer uit.
Op welke manier de nieuwe hoofdtrainer zijn ploeg gaat laten spelen is nog niet duidelijk. "Ambitie is om goed voetbal te laten zien. Het gaat erom dat de mensen plezier hebben om naar voetbal te kijken. Als trainer wil ik gewoon goed voetbal zien. Hoe we dat doen en met welk systeem maakt mij niet zoveel uit. Het gaat erom dat ze op vrijdagavond komen en een leuke wedstrijd zien", besluit hij.