nieuws

De Ziel van de Wederopbouw, deel 5

Rotterdam viert in 2016 de wederopbouw. De serie 'De Ziel van de Wederopbouw' laat de verhalen van Rotterdammers over die periode horen. Hoe beleven zij de stad? Rotterdammers vertellen over de gebouwen en plekken die voor hen bijzonder zijn.
De Ziel van de Wederopbouw is in Middag aan de Maas op Radio Rijnmond te horen en is een samenwerking met
.
Het Verhalenhuis is met een 'verhalenkeet' door de stad getrokken. Een schaftkeet omgebouwd tot studio. Daar hebben 101 Rotterdammers hun wederopbouwverhaal verteld.
De verhalen zijn samengesmolten tot een luistervoorstelling die op verschillende plekken in de stad te horen zal zijn.
De persoonlijke verhalen van de Rotterdam zijn elke maandag na 15:00 uur te horen in Middag aan de Maas. Het zijn geen documentaires, niet alles klopt historisch, de verhalen vertellen de beleving van de Rotterdammers.
Deze vijfde aflevering gaat over de groene stad die Rotterdam ook tijdens de wederopbouw was.
Er zijn verhalen en herinneringen te horen van Cor de Wit, hij werkt 40 jaar lang aan al het groen in de stad. Tolk Saadet Arzu Katar komt als 7-jarig meisje met haar moeder en broer naar Crooswijk.
In 1961 komt Luigi Pitzales naar Rotterdam, hij werkt ruim 35 als buschauffeur bij de RET. Frieda Dorrenboom is de dochter van een wederopbouw-architect en zij is meer dan 20 jaar wijkverpleegster in Feijenoord.
Bader Atem is gevlucht uit Syrië en woont nu ongeveer anderhalf jaar in Rotterdam. Jorge Olivera Lizardo is zoon van een Kaapverdische zeeman. Hij is muzikant, schrijver en vader van vier jongens.
En Ed de Meyer is Vlaams opbouwwerker in Nederland, al ruim 40 jaar.