nieuws

Afgekalfd Excelsior geduldig op transfermarkt

De eerste training van Excelsior werd afgelopen zaterdag door zo'n 500 supporters gade geslagen. De fans genoten van het zonnetje en zagen een enorm lange en intensieve training voor de spelers. Ze konden daarnaast vaststellen dat de selectie nog de nodige nieuwelingen zal moeten verwelkomen.
Bij Excelsior vertrokken vele spelers, waaronder de as van het team met aanvoerder en centrale verdediger Sander Fischer, middenvelder Rick Kruys en spits Tom van Weert. Met bijvoorbeeld Adil Auassar, Brandley Kuwas, Daan Bovenberg en Jeff Stans zijn bovendien meer belangrijke spelers inmiddels vertrokken. Daar kwamen tot dusver slechts twee spelers voor terug: middenvelder Ryan Koolwijk en de geblesseerde verdediger Jeffry Fortes.
Ferry de Haan, de algemeen directeur van Excelsior, geeft toe dat de situatie niet wenselijk is. Hij wil bovenal echter geduld betrachten: hij wil alleen spelers halen, als ze een directe aanvulling zijn op, en versterking zijn van de selectie die er nu staat. De consequentie daarvan is dat de club geduld heeft en geen paniekaankopen wil doen. Dat de tijd begint te dringen is duidelijk, maar noch De Haan, noch de nieuwe trainer Mitchell van der Gaag maakt zich naar eigen zeggen zorgen.