nieuws

Het boerenbedrijf verbreedt zich

Steeds meer boeren en tuinders beginnen een nevenactiviteit, een zogenoemde 'tweede tak'. Soms uit bittere noodzaak, maar soms ook uit passie of als manier om in het leven te staan. "We hebben deze grond maar heel eventjes te leen van Moeder Natuur", zegt Ester Korteland. "Zo lang wij hier op aarde zijn, mogen we er voor zorgen. Dat doen we zo goed mogelijk. We geven het graag door."
Ester runt met haar man Arjan Korteland fruitbedrijf De Heerlijkheid van Papendrecht. Ze hebben hun bedrijf de afgelopen jaren enorm verbreed. Naast de fruitteelt verkopen ze kaas en andere lokale producten, brouwen ze bier en houden ze bijen.
Het tv-programma 7 minuten belicht deze week boeren die hun agrarisch bedrijf combineren met een nevenactiviteit. Zo laat het programma zien hoe een veehoudersechtpaar een succesvol bed & breakfast runt, zien we een melkveehouderij die naast 120 koeien een kinderopvang omvat en vertelt een aardbeienteler over zijn aardbeienautomaat waarmee hij zijn hele oogst direct aan particulieren slijt.
Het programma 7 minuten wordt van maandag tot en met donderdag uitgezonden net na het tv-nieuws.