nieuws

Familie slachtoffers brand Gruttostraat eerder al doelwit

De fatale brand in de Gruttostraat
De fatale brand in de Gruttostraat
De familie van de slachtoffers van de brand in de Gruttostraat in Hellevoetsluis, was in de weken voor de brand doelwit van brandstichting en bedreiging. De politie besteedt dinsdag opnieuw aandacht aan de brand in het televisieprogramma Opsporing Verzocht.
Bij de felle brand
kwam het 84-jarige echtpaar Lampers om het leven. Buurtbewoners en brandweer konden het echtpaar ondanks verwoede pogingen niet redden uit de vuurzee.
Het onderzoek naar de brand is nog in volle gang. Grote vraag is nog steeds hoe de brand kon ontstaan en of er sprake was van brandstichting. Inmiddels is volgens de politie wel gebleken dat iemand het in een periode van een paar weken meerdere keren op de familie Lampers had gemunt.
In Opsporing Verzocht zal worden verteld over een serie brandstichtingen en bedreigingen. Ook zoekt de politie contact met een vrouw die mogelijk meer weet over de brand in de Gruttostraat.
Een 47-jarige man uit Spijkenisse zit sinds begin juni vast op verdenking van betrokkenheid bij de brand in de Gruttostraat en andere branden in Hellevoetsluis.