nieuws

Ervaren Nederlanders onhaalbaar voor Sparta

Sparta heeft in deze transferperiode nauwelijks ervaren eredivisiespelers kunnen strikken. Dat is het gevolg van een trend op de spelersmarkt. "Veel spelers met een Nederlands paspoort tussen 25 en 35 jaar blijken ons budget te overvragen," aldus trainer Alex Pastoor.
David Mendes da Silva is wel een speler met veel ervaring op het hoogste niveau, maar hij kon aangetrokken worden omdat de middenvelder zijn trainerspapieren bij Sparta wil halen en op amateurbasis gaat spelen. Alex Pastoor: "We hebben veel spelers gesproken en dan moet je kijken naar wie in ons profiel past. En wie kunnen we betalen? En dan blijken veel spelers met een Nederlands paspoort tussen 25 en 35 jaar ons budget te overvragen. Als we dat zouden willen dan kunnen we hen niet eens halen."
Sparta zoekt dus creatief naar ervaren spelers, bijvoorbeeld door Bart Vriends over te nemen van Go Ahead Eagles. Hij valt qua leeftijd net in de genoemde categorie en ondanks dat de verdediger vorig seizoen in de Jupiler League speelde heeft hij toch al twee seizoenen in de eredivisie erop zitten.