Nieuws

Eerste beelden Coolsingelrelschoppers worden volgende week getoond

Demonstratie op de Coolsingel
Demonstratie op de Coolsingel © MediaTV
De politie laat volgende week donderdag in Bureau Rijnmond de eerste beelden zien van relschoppers die zich vrijdag hebben misdragen op de Coolsingel.
Beelden van de relschoppers worden momenteel intern bij de politie gedeeld, om te kijken of agenten iemand herkennen. Relschoppers hebben een week de tijd om zichzelf bij de politie te melden. Doen zij dit niet, dan worden beelden volgende week op sociale media en televisie getoond. Op de dag van de rellen werden 49 verdachten opgepakt. De eerste relschoppers zijn inmiddels al veroordeeld tot 3 maanden cel.

Voorschot voor ondernemers

De gemeente Rotterdam keert voorschotten uit aan kleine ondernemers die schade hebben opgelopen aan hun zaak na de rellen van vorige week vrijdag. Op die manier wilde gemeente hen de helpende hand bieden om de schade zo snel mogelijk te herstellen. Volgens wethouder Roos Vermeij (Economie) stapelen de tegenslagen voor Rotterdamse ondernemers zich op. "De coronamaatregelen hakken er diep in en ook nu weer zijn de vooruitzichten slecht", zegt Vermeij. "En daar komen de rellen van vorige week nog eens bovenop."
Rotterdam hoopt dat de Coolsingel in de aanloop naar de feestdagen weer helemaal spic en span is en winkelend publiek aantrekt. "Zo krijgen Rotterdamse winkeliers binnen de beperkte openingstijden in ieder geval zoveel mogelijk ruimte om omzet te draaien en het hoofd boven water te houden." Tijdens de rellen van vorige week vrijdag kreeg een tiental ondernemingen te maken met materiële schade. Hoewel de meeste ondernemingen zijn verzekerd, zijn enkele kleinere ondernemers niet of onvoldoende verzekerd.
Om hen tegemoet te komen besloot het college het schadebedrag voor te schieten. Hiermee loopt de gemeente Rotterdam vooruit op de uitkering van verzekeraars, of het verhalen van schade op de daders. De eerste voorschotten, met een totaalbedrag van 19.000 euro, worden vandaag uitgekeerd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!