nieuws

Opvang vluchtelingen in Mientfabriek Capelle gaat niet door

De opvang van veertig vluchtelingen met een status in Capelle aan den IJssel gaat voorlopig niet door. Coalitiepartij Leefbaar Capelle heeft het plan van partijgenoot en bouwwethouder Dick van Sluis getorpedeerd.
Het college van Capelle wilde veertig - mannelijke - vluchtelingen onderbrengen in de Mientfabriek. Het zou gaan om jonge mannen met een status die in het pand zouden worden geplaatst in afwachting van gezinshereniging.
Tegen het voorstel kwam veel verzet van omwonenden. In het gebouw moesten naast de statushouders ook woningen komen en werkplekken voor kleine bedrijfjes. Bewoners kondigden aan de plaatsing tot de hoogste rechter aan te vechten. Het verzet zou voor Leefbaar de reden zijn om niet in te stemmen met het plan.
Wethouder Van Sluis reageert teleurgesteld op de afwijzing: "VVD en Leefbaar Capelle hebben in de vertrouwelijkheid van de coalitie nooit laten blijken dat ze twijfelden. Er was alleen maar lof voor het plan. Bij tegenwind gaan ze er kennelijk toch anders over denken."