nieuws

Groot onderzoek naar cocaïnehandel: invallen in Rotterdam, Vlaardingen en Rhoon

De politie heeft dinsdagochtend vroeg zeven panden in Rotterdam, Vlaardingen en Rhoon doorzocht in een onderzoek naar grootschalige drugshandel. Twee verdachten zijn gearresteerd.
Bij een transportbedrijf in Schiedam zijn daarna elf vrachtwagens in beslag genomen. "Het bedrijf houdt zich niet aan de regels voor een normale manier van geld verdienen", zegt politiewoordvoerder Aling. "En dat betekent dat je op de blaren moet gaan zitten."
Voordat de politie toesloeg, waren vier chauffeurs van het bedrijf dinsdag al onderweg met de wagens. Ze moesten spoorslags omkeren.
De trucks waarin ze reden, staan inmiddels - net als de andere geconfisqueerde wagens - bij De Domeinen, een opslagplaats van de overheid voor in beslaggenomen goederen.

Brit
Het onderzoek naar de drugsbende begon in september vorig jaar. Toen kwam een Brit in beeld, die met Nederlanders in cocaïne en andere verdovende middelen zou handelen.
In april werd in Den Haag 500 kilo cocaïne in beslag genomen. De harddrugs zaten verstopt in de dubbele bodem van een container.
Negen verdachten liepen tegen de lamp. Onder hen de top van het transportbedrijf. De bende is daarna nog gelinkt aan de invoer van 31 kilo cocaïne.
De Schiedamse transportonderneming raakte overigens al eerder in opspraak. In 2014 legde vakbond FNV bloot dat het bedrijf werkte met brievenbusfirma's in Bulgarije om goedkope Bulgaarse chauffeurs te kunnen inhuren. Daarvoor is toen een boete uitgedeeld.