nieuws

World Predator Classic niet langer alleen voor mannen

Hellevoetsluis is er helemaal klaar voor: de World Predator Classic. De drie dagen durende viswedstrijd met deelnemers uit de hele wereld begint woensdag. De organisatie heeft dit jaar een primeur: om te bewijzen dat vissen toch echt niet alleen voor mannen is, doet er dit jaar een vrouwenboot mee.
De boot is van Debby de Kock uit Hellevoetsluis. Zij zat vorig jaar nog in de organisatie van de World Predator Classic, maar dit jaar vaart ze samen met een vriendin mee. "Er gaan steeds meer vrouwen vissen. Nu kan ik mezelf eens tussen die mannen bewijzen".
Iedere dag moet ze een drie snoekbaarzen, drie baarzen en een snoek vangen. "Je levert de grootste in en daar worden punten aan gegeven en met die punten kun je het toernooi winnen". De hoofdprijs is een boot waar volgens Debby iedere visser van droomt.
Reacties
De mannelijke vissers reageren positief op de deelname van de vrouwenboot, hoewel Debby niet echt het idee heeft dat ze de vrouwen heel serieus nemen. "Ze weten niet heel goed wat ze moeten verwachten, maar dat is niet erg. Laat ze maar denken dat wij kneuzen zijn", zegt ze lachend.
Tijdens de world predator classic wordt er niet alleen vanaf de boot gevist, er doen ook vissers mee in een kajak. En er worden hengels uitgeworpen vanaf de kade bij het onderdeel 'streetfishing'.
Het evenement begint woensdagavond officieel met een openingsceremonie, maar de roofvissers konden al vanaf maandag het water op om de beste visplekken te zoeken. De wedstrijd eindigt zaterdag met de prijsuitreiking.