nieuws

The Howlin' in Live uit Lloyd

De nieuwe Nederlandse band The Howlin' speelt dinsdagavond in Live uit Lloyd. Soulvol, psychedelisch, meeslepend én een bekend en geweldig stemgeluid. The Howlin' trok onder de naam Ashtraynutz de laatste jaren langs de Nederlandse podia en bouwde een goede reputatie op. Het stemgeluid van frontman Joël Gaerthe is dan ook behoorlijk uniek.
Soulvol, modern, met inspiratie uit de hiphop, rock en folk, aangestuurd door het raspende stemgeluid van Joël en de algehele 'krakende' sound van de band. Een band met gerenommeerde jonge muzikanten, elk met roots in verschillende muzikale hoeken. Uit
Dordrecht
en
Rotterdam
met name dus lekker regionaal ook nog.
Ruim een jaar geleden ging de band de studio in voor een album, onder de oude bandnaam, maar de nieuwe songs én de nieuwe muzikale koers noopten de band tot een naamsverandering; The Howlin' was geboren.
Inmiddels heeft de band eenEP met daarop vier songs, This Road, en later dit jaar gaat het zestal de studio in voor een compleet debuutalbum. Op 10 juli speelt The Howlin' op Bospop en verder kun je uiteraard via hun digitale webstekken de verrichtingen volgen. Een hippe, vette band die we in de peiling blijven houden!
In Live uit Lloyd: Joel Gaerthe: Lead Vocals, Tess Gaerthe: Backing Vocals, Nick Croes: Guitar, Bill Mookhoek: Bass, Joel Dieleman: Keys, Darryl Ciggaar: Drums