nieuws

Opening mosselseizoen voor de verandering in Rotterdam

Het mosselseizoen is dinsdag geopend. Voor het eerst in jaren gebeurde dat buiten Zeeland en wel in Rotterdam. Vanuit hier moet de Zeeuwse mossel aan een opmars door heel Nederland beginnen. De mosselleveranciers hebben voor Rotterdam gekozen omdat er juist hier veel mosselen gegeten worden.
Met een boot kwam de eerste 500 kilo in balen aan in de jachthaven aan de Admiraliteitskade. Ze gingen direct door naar het restaurant Kaat Mossel. Het gaat om mosselen die in de Oosterschelde zijn gevangen en een officieel Zeeuws keurmerk hebben.

Giftige stof in mossel uit Oosterschelde

Het zou nog wel eens een heel goed mosselseizoen kunnen worden. Volgens de mosselleveranciers is de kwaliteit van de Zeeuwse mosselen is dit jaar goed.
Ware het niet dat er in een deel van de mosselen en oesters in het zuiden van de Oosterschelde een giftige stof aangetroffen is. Die mogen niet gegeten worden. Met de mosselen in winkels en restaurants zou niets mis zijn. Die komen uit een ander gebied van de Oosterschelde.
En ook met de giftige exemplaren zou het allemaal wel meevallen. De handelaren zeggen dat de hoeveelheid gif heel erg klein is. Toch heeft de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit besloten dat deze mosselen niet gegeten mogen worden.