nieuws

Neptunus te sterk voor Amsterdam in inhaalwedstrijd

Raily Legito van Neptunus
Raily Legito van Neptunus
De honkballers van Neptunus hebben definitief beslag gelegd op de eerste plaats in de eerste periode van de hoofdklasse. In de inhaalwedstrijd tegen directe concurrent L&D Amsterdam waren de Rotterdammers met 6-1 de sterkste.
In Rotterdam kon Amsterdam nimmer een vuist maken tegen Neptunus. Kevin Kelly, in de regel closer, was startend werper voor Neptunus en de slagmensen van Amsterdam konden geen vat op zijn worpen krijgen. Aan de andere kant had startend werper Dennis Burgersdijk van Amsterdam het een stuk lastiger, daarbij ook niet bepaald geholpen door enkele veldfouten van zijn verdediging.
In het begin van de wedstrijd druppelden de punten gestaag binnen voor Neptunus. In de tweede inning scoorde Diaz, in de derde inning Kemp en in de vijfde inning Van der Meer. Amsterdam stelde daar weinig tegenover. Toen Neptunus in de zevende inning zelfs drie maal wist te scoren, via uitblinkers Kemp, Van der Meer en Legito, leek het pleit wel beslecht gezien de 6-0 voorsprong. Amsterdam wist zich toch nog op het scorebord te slaan in de zevende inning, toen Lampe over de thuisplaat kwam, maar verder lieten de Rotterdammers het niet komen.
De tweede periode in de hoofdklasse is weliswaar al begonnen, maar op 27 mei liep het in de eerste periode in het duel tussen Neptunus en Amsterdam helemaal uit de hand. Na een flinke knokpartij, die beide teams forse schorsingen opleverde, werd de wedstrijd stilgelegd. De wedstrijd werd dinsdagavond in zijn geheel overgespeeld, met als inzet dus de eerste plaats in de eerste periode.