nieuws

Ooit in Lloyd met Edison winnares Karsu

Zangeres Karsu Dönmez kreeg afgelopen week totaal onverwacht de Edison Jazzism Publieksprijs. De 26-jarige jazzdiva won de prijs voor haar laatste album Colors, waarop ze pop en jazz als geen ander laat samensmelten tot een muzikale robe die haar naadloos past. Ooit in Lloyd gaat terug naar de herfst van 2015 toen ze met band te gast was in de studio van RTV Rijnmond.
Karsu
is een multi-talent. De Nederlandse muzikante met
Turkse roots
is niet alleen zangeres en pianiste, maar ook componiste, arrangeur en tekstschrijver. Voor zowel haar debuutalbum
Confession
(2012) als voor haar laatste album
Colors
(2015) schreef
Karsu Dönme
z bijna alle nummers zelf.
Sinds haar jeugd speelt Karsu op nationale en internationale podia. Van het restaurant van haar vader in De Pijp in 020, Kilim, tot in het Concertgebouw in Amsterdam, het North Sea Jazz Festival, het Istanbul Jazz Festival en – enkele malen al – in de legendarischeCarnegie Hall in New York. Dankzij haar bijzondere stem, haar gepassioneerde pianospel en aanstekelijke composities, in combinatie met haar vrolijke, gedreven uitstraling, isKarsu in korte tijd internationaal uitgegroeid tot een veelgevraagde en geliefde zangeres.
Meer dan 15 landen deed de leuke muzikante al aan in haar jonge leven, nu de derde maal Live uit Lloyd (eerder in 2010 en 2014) en nog boordevol snode plannen. In Live uit Lloyd speelde Karsu zelf de piano, ze zong met verder Benjamin Rheinländer op drums en backing vocals, Daniel Eskens op basgitaar enUlrich De Jesus op gitaar.
Deze aflevering van Live uit Lloyd is opgenomen en eerder uitgezonden op woensdag 30 september 2015.