nieuws

Cel geëist voor gooien tas naar ambulance

ambulancevoorwerp
ambulancevoorwerp
Justitie heeft 2 1/2 jaar cel geëist tegen een man die zijn tas tegen een rijdende ambulance had gegooid. Daardoor was in februari van het vorig jaar de ruit van de auto verbrijzeld.
In de boodschappentas zaten schoenen en een Koran. Volgens de man zaten er ook bierblikjes in, maar die zijn niet aangetroffen. Het incident gebeurde op de
in Rotterdam. De ambulance was met spoed onderweg naar een patiënt.
De 53-jarige Rotterdammer zegt dat hij met de tas stond te spelen en dat de hengsels waren gebroken. "Het ging per ongeluk. Ik heb niets tegen ambulancemedewerkers. Ze hebben ooit mijn leven gered. Ik bied daarom mijn excuses aan", aldus Mohamed A. woensdag op de rechtbank.

Drankprobleem

Maar volgens justitie was het een bewuste actie en had de man problemen met tal van hulpverleners. Mohamed A. had een drankprobleem en heeft medewerkers van Bouman GGZ ooit bedreigd met een mes. Zijn driejarige dochter was uit huis gezet en zijn vriendin zat in een psychiatrische kliniek.
In december 2014 had de Rotterdammer brand gesticht in zijn woning aan de Prins Hendrikkade. Net als bij het incident aan de Westzeedijk was hij daarbij onder invloed van drank. Ook gebruikte hij cocaïne. De man zat kort vast en raakte daarna dakloos. Afspraken met de reclassering kwam hij niet na. Zo was hij onverwacht naar Marokko vertrokken. "Ik heb daar een nieuwe vrouw en die is zwanger van mij."

Angstig

Tijdens de rechtszaak woensdag werd een verklaring voorgelezen van een van de ambulancemedewerkers. "Ik ben nog steeds angstig en kan niet goed slapen. Ik ben hulpverlener in hart en nieren, ik doe niets liever. Het plezier is mij nu ontnomen. Dit is niet de eerste keer. Voor mij is de maat vol. Er moet meer besef komen dat je moet afblijven van mensen met een publieke taak."
Justitie eist al langere tijd hogere straffen voor geweld tegen hulpverleners. Officier van justitie Luijpen:"We willen voorkomen dat hulpverleners het bijltje erbij neergooien door dit soort incidenten." De volledige eis is drie jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hij zou daarna drie jaar contact met de reclassering moeten houden. De rechter in Rotterdam doet op 13 juli uitspraak.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl