Sport

Henk Fraser wilde met Sparta niet aanvallen tegen Ajax: 'Anders krijg je een pak slaag'

Henk Fraser coacht langs de lijn tijdens Sparta-Ajax
Henk Fraser coacht langs de lijn tijdens Sparta-Ajax © VK Sportphoto
Sparta hield aardig stand tegen Ajax, maar de koploper van de eredivisie won wel op Het Kasteel (0-1). Net als tegen Feyenoord en PSV kon Sparta lang goed mee, maar de ploeg uit Rotterdam-West bleef wederom met lege handen achter. "Daar zit meteen de frustratie", erkent trainer Henk Fraser.
"We hebben al een paar keer laten zien dat we als team goed georganiseerd kunnen staan. De bereidheid is groot en de sfeer is uitstekend. Maar goed, resultaten hebben daar invloed op. Als je telkens verliest, dan levert het telkens dezelfde teleurstelling op", vertelt de oefenmeester van Sparta.
Kijk hieronder naar het interview met Sparta-trainer Henk Fraser. De tekst gaat verder onder de video:
Henk Fraser over de nipte nederlaag van Sparta tegen Ajax (0-1): 'Daar zit ook meteen de frustratie'
De Kasteelclub speelde in een aangepaste formatie tegen Ajax. "Negentig procent van het plan pakte goed uit", zegt Fraser. Hij was met een puntje tegen Ajax blij geweest. Volop de aanval spelen was volgens Fraser geen goed plan voor de Rotterdammers. "Achteraf is het makkelijk om dat te zeggen, maar volgens mij heeft deze competitie aangetoond dat Ajax dan vaak een pak slaag kan geven. Iedereen zegt dan dat Fraser er niets van snapt."

'Niet in paniek, maar ik maak me wel zorgen'

Maar Sparta toonde in aanvallend opzicht te weinig stootkracht. "Ik denk dat we wel wat toegevoegde waarde kunnen gebruiken", vindt Fraser, die het te makkelijk vindt om te zeggen dat Sparta met een nieuwe aanvaller al een hoop problemen oplost.
Lees meer:
Henk van Stee, technisch directeur van Sparta, was zondag niet aanwezig op Het Kasteel om Sparta tegen Ajax te zien omdat hij in het buitenland zat. Daar is hij op zoek naar nieuwe spelers voor de Rotterdammers. "We zijn gedwongen tot de situatie zoals het nu is. Van Stee is nu keihard aan het werk", zegt Fraser. "We zijn niet in paniek, maar ik maak me al een hele tijd zorgen."

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!