nieuws

Facebookactie voor eenzame Kees uit Rotterdam

De 75-jarige Kees uit Rotterdam-Zuid leeft al tien jaar in schrale omstandigheden. Niks op de vloer, geen behang op de muur en alleen een bed, wat kastjes en een koelkast. De reden volgens Kees: eenzaamheid.
"Mijn vrouw is in 1991 overleden en ik zie mijn enige zoon niet meer", vertelt Kees, die niet met zijn achternaam wil worden genoemd omdat hij zich schaamt voor zijn situatie. Om dezelfde reden wil hij niet herkenbaar in beeld worden gebracht. "Het leven gaat dan door en ik had er geen zin meer in. Ik zag door de bomen het bos niet."
Droefenis
Tot vorige week Brenda Reimerink voor de deur van de oud-verpleger staat. Zij verkoopt stille alarmsystemen aan ouderen.
Brenda gaat bij Kees op bed zitten. "Ik zag de droefenis in zijn ogen en binnen tien minuten vertelde hij me zijn hele verhaal."
Het hart van Brenda breekt en het laat haar niet los. "Ik vind dat iedereen een warm thuis verdient. Zeker Kees, want hij heeft altijd voor mensen gezorgd en nu zit hij er zo bij."
Actie
Brenda start een actie op Facebook en daar wordt goed op gereageerd. Ze heeft een inboedel geregeld en mensen die komen klussen. Op zaterdag 9 juli is de grote dag, dan wordt het huis van Kees onder handen genomen.
Kees is aangedaan door de actie. "Het is grandioos", weet hij geëmotioneerd uit te brengen.
Bovendien wordt niet alleen wat aan het huis gedaan, ook de eenzaamheid van Kees wordt aangepakt.
Brenda zal bij hem blijven langskomen. "Ik heb geen opa meer, dus nu heb ik een surrogaat grootvader", lacht ze hartelijk.