nieuws

Zaak tegen milieuzone nu ook tegen verkeersborden

De rechter moet zich uitspreken over de nieuwe, enorme borden die in Rotterdam de miliezone aangeven. Dat wil de Stichting Rotterdamse Klassiekers, een belangenvereniging van eigenaren van oldtimers.
Volgens de stichting hangen de borden - van twee bij vijf meter - te hoog, waardoor ze vanuit de auto vrijwel onleesbaar zijn. Ook zou er onjuiste informatie op staan en zou het waarschuwingsbord kunnen worden geïnterpreteerd als een algeheel inrijverbod voor auto's in de Rotterdamse milieuzone.
Stichting Rotterdamse Klassiekers had vanwege de invoering van de milieuzone al eerder een rechtzaak aangespannen tegen de gemeente Rotterdam, die binnenkort dient. De nieuwe waarschuwingsborden worden daar nu in meegenomen.
De milieuzone in Rotterdam wordt sinds 1 mei gehandhaafd. In een aanzienlijk deel van Rotterdam zijn onder meer benzine- en lpg-auto's van voor juli 1992 en diesels van voor 2001 niet meer welkom. De gemeente hoopt met de maatregel de luchtkwaliteit te bevorderen. De eerste boetes zijn inmiddels uitgedeeld. Overtreders riskeren een boete van 90 euro.