nieuws

Bewoners boven Capels winkelcentrum gaan boeven vangen

Negen inbraken in woningen, kelderboxen en auto's in een week tijd. Zoveel hebben ze er geturfd; enkele actieve huurders van woningen boven het winkelcentrum de Terp in Capelle aan den IJssel.
De bewoners zijn een Whatsapp-groep gestart en roepen andere bewoners op om bij een echte melding met zijn allen naar buiten te gaan, zodat de inbreker niet ontkomt en door de politie kan worden opgepakt. Samen sta je sterk, is het motto.
Woensdagavond organiseerde de Huurdersbelangenvereniging de Diepen een informatieavond voor bewoners die ongerust zijn geraakt na alle inbraken in hun woningen.
Zo'n vijftig mensen kwamen op de avond af. Ze kregen informatie over hoe ze hun eigen woning beter kunnen beveiligen en over de Whatsapp-groep waarin ze verdachte zaken kunnen signaleren.
De Diepen heeft 470 woningen in verschillende lagen boven het winkelcentrum. "Ik merkte zelf dat ik eigenlijk weinig mensen persoonlijk ken, zelfs nadat ik hier al drie jaar woonde", zegt Stephan de Vries, die de Whatsappgroep opstartte samen met Alex Weekhout.
"Eigenlijk begint het daarmee: als je elkaar kent, let je veel beter op wie er hier boven het winkelcentrum komt die hier niet hoort."

Beveiliging

Alex Weekhout heeft samen met een bouwmarkt in de buurt bekeken wat mensen minimaal aan beveiligingsmateriaal op hun deuren en raamkozijnen moeten aanbrengen om inbrekers tegen te houden.
Ook hebben de twee initiatiefnemers contact met een voormalige inbreker die bij bewoners thuis op verzoek laat zien wat de zwakke punten in hun woning zijn.