nieuws

Pianotrap geopend in Rotterdam Centraal

Rotterdam had al de reuzentrap op het stationsplein en een piano in de stationshal. Nu lijkt een combinatie van beiden mogelijk gemaakt: met de pianotrap bij de ingang van het metrostation in Rotterdam Centraal.
In de traptreden zitten sensoren die een toon laten horen als je er op stapt. De treden hebben ook de kleuren van pianotoetsen gekregen. Nieuw is het idee niet. De muzikale trap was eerder al in Stockholm te zien. Daar nam 66 procent van de reizigers vaker de trap in plaats van de roltrap of lift.

Voorgeprogrammeerd

Ook de gemeente Rotterdam wil mensen stimuleren meer te bewegen. Vandaar dat dit ontwerp samen met de RET is uitgevoerd. Directeur Pedro Peters en wethouders Adriaan Visser en Hugo de Jonge gaven zelf bij de opening het goede voorbeeld, door de trap te betreden met een voorgeprogrammeerd klassiek lied.
"Ik had het liefst op You'll never walk alone naar boven gelopen, maar ik begrijp dat dat moeilijker is dan je denkt," aldus Hugo de Jonge. "En de bedoeling is dat het een glimlach oplevert als je er op loopt."
De trap staat er een jaar. Naast de voorgeprogrammeerde liedjes kun je ook je eigen lied componeren.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl