nieuws

Donderdag in Bureau Rijnmond

In de laatste aflevering voor de zomervakantie van Bureau Rijnmond op TV Rijnmond donderdag aandacht voor een aantal berovingen en een poging tot doodslag na een avondje stappen.
Straatroof

Op zaterdag 12 maart omstreeks 11:45 uur werd een 17-jarige jongen op de Coolsingel in de buurt van De Bijenkorf aangesproken door drie mannen. Zij vroegen hem of hij een coffeeshop wist.
Hij vertelde dat er een op de Kruiskade van Rotterdam zit en gaf aan dat ze mee konden lopen, omdat hij toch die kant op moest. Toen het slachtoffer met de drie mannen op de Mauritsplaats liep, werd de behulpzame jongen opeens met zijn rug tegen de muur aangedrukt, geslagen en beroofd.

Motorongeluk

Een 24-jarige motorrijder raakte vrijdag 3 juni om ongeveer 20.50 uur ernstig gewond bij een eenzijdig ongeval op de Pascalweg in Rotterdam-Zuid. Door het ongeval is de motorrijder zijn rechterbeen kwijtgeraakt.
De politie doet onderzoek hoe de man ten val is gekomen. Er was geen alcohol in het spel. De politie wil in contact komen met getuigen die het ongeval hebben gezien of meer hierover weten.

Beroving

Op dinsdag 16 februari om ongeveer 22:30 uur is een bewoner van verzorgingstehuis De Schans aan de Jan Kruijffstraat beroofd van zijn portemonnee.
Zijn begeleidster probeerde de dader nog te stoppen en raakte daarbij gewond aan haar hand. Er zijn goede beelden van de dader.

Babbeltruc

Een 83-jarige mevrouw is zaterdag 9 april rond 12.15 uur beroofd van haar geld in supermarkt Nettomarkt aan de Pleinweg in Rotterdam-Zuid. Het slachtoffer werd aangesproken door een man die gebrekkig Engels en Duits sprak.
Hij wilde wat geld wisselen waardoor de vrouw werd afgeleid. Op camerabeelden is te zien hoe hij geld uit haar portemonnee haalt en de winkel weer uit loopt.

Vernieling

Op woensdag 18 mei is de ruit van halal-Slagerij L'abdada gevestigd aan de Lusthofstraat in Rotterdam vernield. Ook zijn er twee varkenskoppen en varkensstaarten naar binnen gegooid en zijn twee varkenskoppen voor de deur achtergelaten.
Er zijn beelden van de mannen die hier verantwoordelijk voor worden gehouden. De politie hoopt dat iemand hen herkent.

Poging doodslag

In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 juni was een 24-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel met een aantal vrienden op stap in Club Vie aan de Maasboulevard in Rotterdam.
Rond 02.10 uur kwam hij van het toilet toen hij per ongeluk tegen twee jongens aanliep. Dat was het begin van een handgemeen en ene mishandeling. Er zijn duidelijke beelden van de verdachten.

Bureau Rijnmond’ is het regionale opsporingsprogramma op TV Rijnmond en vanaf 17:20 uur elk uur te zien.