nieuws

Eerste Markthalkopie bij Duits winkelcentrum Rheine/Munster

Het beroemde Rotterdams/Klaaswaalse kunstenaarspaar Iris en Arno Coenen is gepasseerd voor de kleurrijke decorering en interieurverzorging van de eerste Markthalkopie in Rheines winkelcentrum nabij Munster aan de Duitse grens.
De opdracht voor de bloemrijke plafonneringoverspanning en hoorn des overvloeds- interpretatie in de nagemaakte Marthal werd door de Duitse opdrachtgever vergund aan de Nijmeegse kunstenares Margriet Smulders.
Zij liet in de uitverbekoring nipt de bekende Waddinxveens/Rotterdamse Artoonisten-sculpturist en keramiekkunstemaker/-potsebakker Pepijn van den Nieuwendijk en ook de Amsterdamse kunstenares Suzan Drummen nog iets verder achter zich.
Drie september aanstaande wordt deze nieuwe 'bloemen'markthal net over de grens nabij Enschede geopend.
Het Duitse Berlijn is de eerste wereldstad die een optie op het vermaarde Rotterdamse Markthal-concept heeft genomen, maar ook vanuit Amerika en het eilandje Tasmanië voor de Australische kust is er al goestingsinteresse getoond.
Na de officiële in gebruikname van het 'klimklavier', de pianotoonladder-metrotrap voor de stationsingang van Rotterdam Centraal, nam Jack Kerklaan het duo Jeroen Everaert en verliezend ontwerper Pepijn van den Nieuwendijk respectievelijk als Mothership- kunstmakelaar en sportief verliezend ontwerper even apart over onderhavige Rotterdams-Duitse genaakzaken.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl