Nieuws

Tankstation Groene Kruisweg in trek bij overvallers; poging opnieuw mislukt

Politiewagen
Politiewagen © Rick Huijzer
Twee jongens hebben in de nacht van maandag op dinsdag geprobeerd een tankstation aan de Groene Kruisweg in Rotterdam te overvallen. De medewerker van het BP-station naast het Bastion Hotel hield de schuifdeuren gesloten, waardoor de poging mislukte. Op 20 november lukte een overval wel.
De medewerker wilde de schappen van het tankstation even na middernacht bijvullen. Daarvoor moest hij wel de beveiligde ruimte verlaten. Voordat de medewerker het hok verliet, sloot hij wel de schuifdeuren van het tankstation.
Op het moment dat de medewerker uit het hok kwam, renden twee jongens richting de deur van het tankstation. Het tweetal, tussen de 16 en 18 jaar, probeerde naar binnen te dringen, maar dat mislukte. Ze slogen met een hard voorwerp bijna de schuifdeur stuk. De medewerker drukte de overvalknop in, waarop het duo vluchtte.
Een man met een hamer overviel het tankstation op zaterdagmiddag 20 november. Hij maakte geen buit, maar sloeg wel een pinautomaat met een hamer kapot. De overvaller is volgens de politie nog voortvluchtig.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!