nieuws

Kat Karel herenigd met baasje na rit Tilburg-Rotterdam

Kater Karel is donderdag na zijn autorit van Tilburg naar Rotterdam met zijn baasje herenigd. Een gelukkig weerzien, hoewel Karel duidelijk nog wat beduusd was van zijn avontuur onder een motorkap.
Janneke van Hoek heeft haar beeld van Kareltje na zijn actie moeten bijstellen. "Ik zeg altijd dat hij een beetje een sulletje is, maar misschien is hij toch meer een held dan ik denk."

Zorgen

Karel werd woensdag gevonden in een parkeergarage aan het Weena. Dankzij zijn chip was zijn baasje snel gevonden. Van Hoek maakte zich inmiddels behoorlijk zorgen, want ze had haar Karel al sinds dinsdagavond niet gezien.
"Ik had al briefjes gemaakt om op straat op te hangen en hem op een website geregistreerd. Hij gaat wel naar buiten, maar hij is meestal thuis. Toen ik gisteren thuiskwam van mijn werk en hij er nog steeds niet was, dacht ik: dit klopt niet."

Nachtelijk telefoontje

Om kwart voor één 's nachts kwam het verlossende telefoontje. "De politie belde om te vertellen dat ze Karel gevonden hadden." Ze kon haar geluk niet op. ''Ik miste hem heel erg", verzucht Van Hoek terwijl ze het beestje in haar armen sluit. "Fijn om hem weer te zien."
Het was overigens nog niet zo simpel om Karel te vangen, vertelt Marlies van Wijk van Dierenopvang Rotterdam. "Hij was onder een auto gekropen. Die hebben ze nog wat op moeten krikken om de kat te vangen."