nieuws

Huisartsen zeggen vertrouwen op in top Vlietland Ziekenhuis

Franciscus Vlietland (archieffoto)
Franciscus Vlietland (archieffoto)
Huisartsen in de regio Waterweg hebben het vertrouwen opgezegd in de top van het Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis. Ze zijn fel tegen het verdwijnen van onder meer de geboortezorg en klinische kindergeneeskunde uit de locatie Vlietland in Schiedam.
De raad van bestuur wil die maatregelen doorvoeren als onderdeel van de fusie tussen de twee ziekenhuizen. Maar volgens de huisartsen wordt op deze manier de kwaliteit van de zorg in de regio aangetast. Ze willen niet meer samenwerken met de raad van bestuur.
Het opzeggen van de samenwerking kan betekenen dat minder diensten van het Vlietland Ziekenhuis worden afgenomen. Het zou dan gaan om bloedonderzoeken en het maken van röntgenfoto's.
Conflict
Het opzeggen van het vertrouwen is het gevolg van een langslepend conflict. Dat begon toen het Franciscus Vlietland de gesprekken over de geboortezorg en klinische geneeskunde eenzijdig beëindigde.
De huisartsen worden gesteund door de mensen van ZEL, verantwoordelijk voor eerstelijnszorg. Vier gemeenten spraken eerder hun steun uit. Naar aanleiding van de kwestie stapte een lid van de raad van toezicht van Franciscuszorg op.

'Onaangename verrassing'

De raad van bestuur en de specialisten zijn "onaangenaam verrast'' over de zet van de huisartsen. "Deze brief komt hard aan bij al onze mensen. Ons toekomstplan is juist gericht op het verder versterken van de kwaliteit van zorg in de gehele regio.
Het ziekenhuis benadrukt dat patiënten niets van de kwestie zullen merken.