nieuws

Dichter in Live uit Lloyd

Live uit Lloyd biedt donderdag het podium aan Dichter. De 'seriewoordenaar' die grossiert in 'raps, riddles 'n vibes' speelt met z'n band vijf songs die terug te vinden zijn op het mini album Nieuw Leven dat in 2015 verscheen. Verder hoor je 'm vertellen over alle mooie dingen die hij de laatste maanden meemaakte en hoor je meer over de snode plannen voor later dit jaar én 2017!
Woordkunstenaar
Dichter
, alias voor Ferewe van Vugt, wordt geboren in 1990 in de Ethiopische hoofdstad
Addis Abeba
. Na 9 maanden word hij geadopteerd en komt hij in Nederland terecht.
Dichter
groeit op in een muzikaal gezin. Moeder zingt in een koor, vader brengt platen uit en z'n broer speelt gitaar en drums.
Dichter
begint met schrijven waarmee hij een manier vindt om zijn gevoelens onder woorden te brengen.
Dichter
wil daarbij ook zijn stem gebruiken om geluid te kunnen geven aan zijn gedachtes. Omdat hij als persoon zich veel bezig houdt met filosoferen en poëtisch rijmen, kiest hij voor de artiestennaam
Dichter
.

Nieuw Leven documentaire, aflevering 8: Kwamekwanzaa.
In 2015 lanceert de rappende inwoner van Nieuwerkerk aan den IJssel het album Nieuw Leven. Jonge talentvolle kunstenaars en fotografen nemen zijn nummers en album artwork onder handen: zoals illustrators Kwamekwanzaa en Jawgem, maar ook de Rotterdamse documentaire-fotograaf Stacii Samidin en de Amsterdamse fotografe Angela Tellier. Het album artwork is gemaakt door kunstenaar Saman Dezai, die droomwerelden, dualiteit en mysterie combineert tot een intrigerend geheel.
Dichter stond de afgelopen jaren onder meer op het Metropolis Festival, Dunya Festival, diverse hiphop festivals, Motel Mozaïque, onlangs nog op Oerol èn hij verzorgde het voorprogramma van Sticks & Moon in Rotown. Later dit jaar staan nog meer mooie dingen op stapel die je terugvindt op de website van Dichter, de links staan hieronder. Een lekker en boeiend uur met een creatieve vogel die nog lang niet is uitgevlogen...
In Live uit Lloyd met Abishek Bhadra (Nepal) op keys, Bernardo d'Addario (Portugal) op bas en keys, Luis Daniel Mora Matus (Chili) op drums en Ferewe van Vugt, a.k.a. Dichter op words, raps, riddles 'n vibes.