nieuws

Sparta rekent ruim af met Heinenoord

Sparta heeft de eerste oefenwedstrijd in voorbereiding op het nieuwe seizoen ruim gewonnen. De ploeg van trainer Alex Pastoor was in de Hoeksche Waard met 7-1 te sterk voor Heinenoord, dat afgelopen seizoen naar de eerste klasse degradeerde. Zakaria El Azzouzi eiste een hoofdrol op door in de eerste helft drie assists te geven en zelf één keer te scoren.
Ryan Sanusi opende de score, waarna de Australische aanwinst Craig Goodwin met een prachtige volley voor de 0-2 zorgde. Paco van Moorsel nam de derde treffer voor zijn rekening, waarna El Azzouzi de ruststand op 0-4 bepaalde.
In de tweede helft, met elf andere spelers in het veld, zorgde Loris Brogno al snel voor 0-5. Akram Salhi pikte ook zijn goal mee, waarna Heinenoord zowaar iets terug deed. Het slotakkoord was voor Ivan Calero Ruiz, de Spaanse nieuweling in de selectie van de kersverse eredivisionist: 1-7. Bart Vriends ontbrak uit voorzorg in Heinenoord vanwege dijbeenklachten.
Sparta heeft de Sloveense proefspeler Tadej Apatic afgetest. De 17-jarige Dane Domic mag in de A1 gaan spelen, dat aanbod heeft de Canadese Kroaat in beraad.
Opstelling Sparta eerste helft: Kortsmit; Dumfries, Pinteaux, Sanusi, Breuer, Van Drongelen, Verhaar, Dijkstra, El Azzouzi, Van Moorsel, Goodwin.
Tweede helft: Verrips; Bai Kamara, Floranus, Spierings, Mendes da Silva, Ketting, Brogno, Dougall, Bergkamp, Calero Ruiz, Salhi.