Nieuws

Brandweer redt bewoners met vluchtmaskers bij brand in Rotterdamse beautysalon

Brand op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam
Brand op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam © MediaTV
In beautysalon The Empire op de Nieuwe Binnenweg in Rotterdam heeft woensdagavond brand gewoed. Bewoners van het appartement boven de salon zijn door de brandweer gered. Ze kregen een vluchtmasker om hun huis, dat vol rook stond, te kunnen verlaten.
Volgens de brandweer ontstond de brand in de meterkast van de beautysalon. Daarbij kwam veel rook vrij. De bewoners van de bovengelegen etage verschansten zich op een soort balkon aan de achterkant van hun appartement. Omdat de brandweer niet bij de achterkant van de huizenrij kon komen, kregen ze een vluchtmasker om door het rokende pand heen naar buiten te kunnen. De twee zijn naar het ziekenhuis gebracht.
De brandweer haalde ook twee volwassenen en een baby uit een naastgelegen appartement. Bij de reddingsoperatie werd onder meer gebruik gemaakt van een ladderwagen. Vanwege de brand was de Nieuwe Binnenweg een tijdlang afgesloten. De beautysalon is door de brand verwoest.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp: +3197012113165 of mail: nieuws@rijnmond.nl!