nieuws

Van Bronckhorst: 'Jørgensen is een complete spits'

Trainer Giovanni van Bronckhorst is uiteraard tevreden na de ruime oefenzege van Feyenoord tegen de vierdeklassers van Driel. Het werd 16-0 en de nieuwe Deense spits Nicolai Jørgensen maakte er vier. Hij krijgt lof van zijn trainer.
"Je ziet dat hij sterk is en makkelijk scoort," zegt Van Bronckhorst over de Deen. "Behendig in de kleine ruimte, bijna altijd aanspeelbaar en hij staat op de juiste plek. Je ziet dat hij een complete spits is."
Voor wat betreft de toevoer vanaf de flanken wil Feyenoord zich de komende maand nog versterken met een - of twee - vleugelspelers. Maar wanneer zo'n nieuwe aanvaller komt, kan Gio nog niet aangeven: "Dat is lastig te zeggen. De transferwindow is nog tot eind augustus. Als er nieuws is, als er überhaupt al iemand komt, zullen wij dat zelf naar buiten brengen. We brengen nu de markt in kaart, welke spelers er beschikbaar zijn. Naarmate de maand vordert zullen er meer spelers beschikbaar komen."
Al met al is de 16-0 zege een prima afsluiting van de eerste trainingsweek van het nieuwe seizoen, is de logische conclusie van Van Bronckhorst: "We hebben deze week goed en hard getraind. Zo'n wedstrijd tegen een team dat laag speelt is dan een mooie afsluiting van zo'n week. Je wilt dat de jongens, ondanks de tegenstand, de dingen blijven doen die ze moeten doen. En dat heb ik wel gezien."