DOODSLAG

Opnieuw twee Rotterdammers aangehouden voor fatale schietpartij Schiltmanstraat

De politie doet onderzoek naar de schietpartij
De politie doet onderzoek naar de schietpartij © MediaTV
De politie heeft nog eens twee Rotterdammers aangehouden in verband met de dood van Roncherello Ellis. In november werden er al twee Rotterdamse mannen gearresteerd, waaronder de vermoedelijke schutter. Ellis werd op 11 oktober doodgeschoten op de Schiltmanstraat in Rotterdam-Zuid na een gewelddadige beroving.
De twee Rotterdamse mannen, van wie de leeftijd nog onbekend is, worden verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 20-jarige man. De politie blijft ondertussen onderzoek doen na de toedracht van het incident.
Op maandagavond 11 oktober werd op de Putsebocht een groep mannen, waaronder Roncherello, aangevallen door een andere groep. Eén van de mannen stond op dat moment te pinnen, toen hij werd beroofd. De daders vluchtten vervolgens, waarna Roncherello en zijn vrienden er in een rode Volkswagen Golf achteraan gingen.
In de Schiltmanstraat stond een schutter klaar, die meerdere keren op de Golf schoot. Roncherello werd hierbij dodelijk geraakt. Zijn vrienden brachten hem nog naar het Ikazia Ziekenhuis, daar overleed hij aan zijn verwondingen. Waarschijnlijk is de schutter gebeld door een van de vluchtende berovers, liet de politie eerder weten.
Eerder werden al twee andere verdachten opgepakt. Een van hen, een 18-jarige Rotterdammer, wordt gezien als de schutter.