nieuws

Toch publiek bij Europese thuiswedstrijd Feyenoord

Feyenoord
Feyenoord
Feyenoord speelt de eerstvolgende Europese thuiswedstrijd gewoon met publiek. De straf die Feyenoord vorig jaar van de UEFA kreeg voor racistisch gedrag is door het international sporttribunaal CAS verminderd. Het tribunaal zet de straf van het spelen van een wedstrijd zonder publiek om in een voorwaardelijke straf. Wel blijft de boete van 50.000 euro staan.
Feyenoord werd door de UEFA eerder veroordeeld tot het betalen van een boete van 50.000 euro en het spelen van een Europese wedstrijd zonder publiek naar aanleiding van racistisch gedrag van de aanhang tijdens de wedstrijd in de Europa League tegen AS Roma. Een toeschouwer gooide toen een opblaasbare banaan op het veld. De Rotterdamse club weersprak de beschuldiging van racisme stellig.
Mocht er in de komende drie jaar een incident plaatsvinden met betrekking tot racisme, krijgt Feyenoord alsnog de straf van een wedstrijd zonder publiek. Ook had Feyenoord al een voorwaardelijke straf van een wedstrijd zonder publiek staan, vanwege het gooien van voorwerpen op het veld en het gooien van vuurwerk en het blokkeren van de trappen in het stadion. De proeftijd voor die straf loopt nog een jaar.