nieuws

Feyenoord haalt dubbele cijfers in Sportclub Rijnmond

Nicolai Jørgensen in actie voor Feyenoord
Nicolai Jørgensen in actie voor Feyenoord
In Sportclub Rijnmond zijn maandag reportages rondom de eerste oefenwedstrijden van Feyenoord en Excelsior te zien. Verder is er aandacht voor de Nederlandse hockeydames en poolers uit de regio Rijnmond.
Feyenoord haalde zaterdag de dubbele cijfers bij vierdeklasser RKSV Driel en won met maar liefst 16-0. De Deense nieuwkomer Nicolai Jørgenson nam vier treffers voor zijn rekening.
Excelsior ging zaterdag in Alphen aan den Rijn op bezoek bij ARC. De selectie van de Kralingers was verre van compleet, waardoor Excelsior geen makkelijke middag had en maar met 4-2 won.
Verder is er aandacht voor drie hockeysters uit de regio die kans maken om met het Nederlands team mee te gaan naar de Olympische Spelen. Naast Maria Verschoor uit Dordrecht gaat het om de Rotterdammers Kitty van Male en Marloes Keetels. Beide speelsters weten maar al te goed hoe erg het is om op het laatste moment af te vallen voor een groot toernooi. Woensdag wordt de definitieve selectie bekendgemaakt.
En we brengen een vrije onbekende sport in beeld; poolen. In Poolcafé Delfshaven in Rotterdam werd gisteren onder meer 8-ball, 9-ball en 10-ball gespeeld. De zestien beste spelers uit onze regio kwamen daar samen voor het Masterstoernooi. Wij volgden drie poolers: Eagle Eye Erik, The Sniper en Laser Cue.
Sportclub Rijnmond is vanaf 17.30 uur te zien op TV Rijnmond en wordt ieder uur herhaald.