nieuws

Marutyri in Live uit Lloyd

Ze kwamen met z'n achten en lieten een verpletterende indruk achter: de band Marutyri is maandag te gast in Live uit Lloyd. Vanaf 22 uur hoor je op Radio Rijnmond wat een lekkere club topmuzikanten dat is. Afkomstig uit alle windstreken maar wel geschoold in Rotterdam op Codarts.
Marutyri
is een instrumentale fusion band. Het octet had een vliegende start sinds de oprichting in september 2014.
Marutyri
speelde op
North Sea Jazz
in 2015. Daarnaast waren ze ook verschillende keren te zien in
De Wereld Draait Door
, en ze wonnen de
NPO Radio 6 Soul & Jazz Award
voor beste talent. In Live uit Lloyd hoor je waarom, een klasse band en zo straks speelde bijna nog niemand hier in de studio.
Na de ep's The First One (2014) en The Tribe (2015) verscheen in april van 2016 het eerste albumInner Movements, opgenomen in de Rotterdamse Rocktown Studio's. Een opzwepende en energieke plaat waar de spetters en vonken vanaf spetteren. Live maakt de band dat meer dan waar en is het ook nog een feest om te zien. Concentratie, focus, passie en spelplezier gecombineerd met vakmanschap.

Twee jaar achter elkaar op North Sea Jazz zie je niet zo vaak, maar
Marutyri
laat horen dat dat eigenlijk onzin is. De band ontwikkelt, groeit, schuurt, wrikt, walst, dendert en is nog lang niet klaar.
Marutyri
dus, ga dat zien op
Big Rivers
bijvoorbeeld in Dordrecht: zondag 17 juli 2016! En die
naam
? Dat hoor je in
Live uit Lloyd
...
Met: Maurice Slot – drums, Roy Gielesen – percussie, Rik van der Ouw – basgitaar, moog, Ruud van Halder – gitaar, Thijmen Oberink – rhodes, synthesizers, Floris Windey – trompet, bugel, Dennis te Woerd – tenor saxofoon, Yiannis Marinos – trombone.