nieuws

Gudde: 'Na de loting beslissen we over maatregelen'

Ondanks de strafvermindering van het sporttribunaal CAS ligt Feyenoord nog steeds onder een vergrootglas bij de UEFA. Om te voorkomen dat er bij een volgende Europese thuiswedstrijd weer iets misgaat neemt Feyenoord maatregelen. "Na de loting beslissen we over de maatregelen. Dat ligt ook aan de tegenstander", zegt algemeen directeur Eric Gudde.
Omdat Feyenoord vorig jaar de beker won, zijn de Rotterdammers geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. Door de strafvermindering mag bij die eerste thuiswedstrijd gewoon publiek aanwezig zijn.
Maar het zal voor de supporters minder aangenaam zijn. "Je zal een aantal maatregelen moeten nemen'', legt Gudde uit. ''Dat kan gaan om netten of een andere indeling van de tribune. We kunnen ook delen van de tribune helemaal niet bevolken.''
Om de stevige maatregelen te verdedigen legt Gudde zijn beweegredenen voor de maatregelen uit. "Ons hoofd ligt wel op het hakblok, omdat je bij de minste overtreding bij de UEFA aan de beurt bent. Je zal het moeten 'over-organiseren' om te voorkomen dat we echt een keertje die wedstrijd zonder publiek moeten spelen. Want dat is niet iets wat je je mensen graag aan wilt doen."
Het CAS besloot maandag dat de straf die Feyenoord vorig jaar van de UEFA kreeg voor racistisch gedrag wordt verminderd. Het tribunaal zet de straf van het spelen van een wedstrijd zonder publiek om in een voorwaardelijke straf. Wel blijft de boete van 50.000 euro staan.