nieuws

Brandweer nog lang druk met brand Hellevoetsluis

Op bedrijventerrein Kickersbloem 2 in Hellevoetsluis is maandagavond brand uitgebroken. De hevige uitslaande brand woedde in een gebouw met drie bedrijven aan de Christiaan Huygensweg. Hoewel het vuur aan het begin van de nacht onder controle was, was de brandweer dinsdagochtend nog volop bezig met nablussen.
De brand sloeg na het uitbreken rond 20.00 uur al snel uit aan de achterzijde van het gebouw. De brandweer ging met veel materieel ter plaatse en kon voorkomen dat het vuur oversloeg naar andere gebouwen.
Ook de politiehelikopter werd ingezet. Deze maakte beelden vanuit de lucht om de situatie op de grond beter in kaart te brengen.

Veel rook

Halverwege de avond was er sprake van zoveel rookontwikkeling dat de brandweer omwonenden het advies gaf ramen en deuren gesloten te houden. De bewoners van twee huizen aan de Grasstraat verlieten zelf uit voorzorg tijdelijk hun woningen.
Tegen het einde van de avond nam de rook iets af en werd het advies opgeheven. De brandweer maakte gaten in de muren om beter bij de brand te kunnen komen. Rond 01.00 uur was de brand onder controle.
De brandweer was dinsdagochtend nog aan het nablussen. Er kan nog een rookpluim te zien zijn en als het vuur weer oplaait, moeten omwonenden de brandweer bellen. Brandweerlieden komen dan terug.

Drie bedrijven

In het bedrijfsverzamelgebouw zitten tenminste drie ondernemingen: een bedrijf gespecialiseerd in veiligheidsmateriaal, een klusbedrijf en een schildersbedrijf.
De politie kan nog niets zeggen over de oorzaak van de brand. Er is niemand gewond geraakt.