nieuws

Flinke ravage bedrijventerrein Hellevoetsluis na brand

De brand die maandagavond uitbrak op een industrieterrein in Hellevoetsluis heeft een flinke ravage aangericht. Dinsdagochtend werd duidelijk dat het bedrijfsverzamelgebouw waarschijnlijk verloren is gegaan.
Gert de Keizer zag afgelopen nacht zijn bedrijf All Safety Rental
. Het pand aan de Christiaan Huygensweg is volgens hem een half jaar geleden nog vernieuwd. "Alles is toen aangesloten door een gerenommeerd bedrijf. Alles was nieuw." De eigenaar heeft dan ook geen idee wat de oorzaak van de brand kan zijn.
Verloren
Hoewel de bedrijven niet tot de grond toe zijn afgebrand, moet het gebouw volgens De Keizer wel als verloren worden beschouwd. "De verzekering zegt dat het wel zal worden afgeschreven, omdat het er niet naar uitziet dat het gerepareerd kan worden. Het is afwachten wat de experts zeggen."
De Keizer werd gebeld over de brand, nadat de inbraakalarmen waren afgegaan. "Ik ben gaan kijken bij het kantoor en toen kwam er al veel rook vrij. De verkoopvoorraden zijn weg. We hadden onder andere zware ademluchtsystemen voor de industrie, waarmee mensen langdurig kunnen werken in vervuilde omgeving. Het is heel vervelend."
Verhuur
All Safety Rental had naast het kantoor van waaruit materiaal werd verkocht ook een pand voor verhuur. Dat zit aan de overkant van de Christiaan Huygensweg. De Keizer benadrukt dat spullen vanuit daar gewoon kunnen worden gehuurd.
Twee naastgelegen bedrijven zijn ook zwaar beschadigd. De Keizer: "De buren hebben dezelfde problemen als wij. We proberen er wat van te maken met z'n allen."