nieuws

RET-chauffeur eist compensatie na gewelddadige overval

Een buschauffeur van de RET eist een schadevergoeding na een gewelddadige overval. Een 16-jarig meisje stak de man eerder dit jaar met een mes in zijn arm.
De RET-bestuurder kampt nog steeds met angsten, liet zijn juriste weten. Hij is ontevreden omdat het vervoersbedrijf zou weigeren een schadevergoeding te betalen.
''Ik was toch gewoon aan het wérk? En ze zijn toch verzekerd? Ik ben zeven jaar niet ziek
geweest, was altijd op tijd, maar dat zegt ze allemaal niets'', aldus de man in een verklaring.
Overval
De overval vond plaats in februari. Toen stopte de buschauffeur op de Rotterdamse Vaanweg voor een meisje dat bij de bushalte zat te wachten.
De tiener ontstak volgens de advocaten van de RET'er in woede toen hij vroeg of ze voortaan haar hand wilde opsteken om de bus te laten stoppen en of ze een kaartje wil kopen.
Het meisje begon te schreeuwen en trok een mes. Daarop doorzocht ze de tas van de chauffeur. Ze stak de man in zijn arm toen hij probeerde het wapen af te pakken.

Nazorg

De bestuurder is bepaald niet tevreden over de reactie van zijn werkgever. De RET stuurde een bloemetje, maar zou zich verder nauwelijks om de chauffeur hebben bekommerd.
''Ik had mijn geld gewoon af moeten geven, stelde mijn werkgever, dan was
ik ook niet gewond geraakt'', reageert de chauffeur verbolgen.
De man heeft nu letselschadejuristen in de arm genomen om compensatie af te dwingen voor onder meer de medische kosten en zijn bezoeken aan de fysiotherapeut.

Geweld

De RET laat in een reactie weten het vreselijk te vinden wat de man is overkomen. Het bedrijf is nog bezig de schade te verhalen op de dader.
Ook herkent de RET zich niet in de stelling over het afgeven van geld. ''Ons advies, ook tijdens agressietraining, is dat mensen hun spullen afgeven. Maar we zeggen echt niet als het anders loopt: eigen schuld, dikke bult.''
De vervoerder belooft te zorgen dat de chauffeur financieel geen last heeft van de overval. ''We zijn in goed gesprek met elkaar over de geleden schade en de vergoeding hiervan.''
Verdachte
De verdachte van de overval zit nog steeds vast. De zaak wordt vermoedelijk eind augustus inhoudelijk behandeld.