nieuws

Arrestaties na sluwe inbraken seniorenwoningen

Politie Rotterdam Archief
Politie Rotterdam Archief © Thijs Kern
De politie heeft twee mannen uit Ridderkerk en Rotterdam opgepakt die op vernuftige wijze zouden hebben ingebroken in seniorenwoningen.
Het duo zou zich hebben voorgedaan als bloemenbezorgers. Ze drongen seniorencomplexen binnen door te doen alsof ze een bestelling kwam afleveren.
Eenmaal binnen zou het duo woningen hebben opengebroken waar niemand thuis was. Ook gebruikten ze soms babbeltrucs om appartementen binnen te komen.
Sieraden
De politie kreeg vijftien aangiften binnen. Het ging twaalf keer om een inbraak; drie keer om een babbeltruc. De indringers maakten steeds geld en sieraden buit.
De mannen zouden onder meer hebben toegeslagen in Rotterdam, ’s Heerenberg, Hattem, Epe, Wezep, Oisterwijk, Son en Breugel, Achterveld, Bentveld en Zoetermeer.
Camerabeelden
De politie kreeg het duo uiteindelijk in beeld door de 'overeenkomsten in werkwijze, getuigenverklaringen en in enkele gevallen ook camerabeelden'.
Daarop arresteerden politiemensen een 25-jarige Ridderkerker bij zijn familie in Nieuwegein. De Rotterdamse verdachte (30) werd opgepakt in zijn eigen huis.
Agenten sloegen ook een 40-jarige Schiedammer in de boeien. De politie verdenkt hem van het verkopen van de gestolen spullen. Een andere Schiedamse verdachte is nog spoorloos.

Honderden sieraden

Politiemensen deden invallen in meerdere woningen en ontdekte honderden sieraden en contant geld. Andere sieraden zijn vermoedelijk omgesmolten, vreest de politie.