CORONAVIRUS

Winkeliers zetten alle zeilen bij om coronazelftests te kunnen aanbieden

Ook in het winkelcentrum aan het Eudokiaplein worden coronazelftests verkocht
Ook in het winkelcentrum aan het Eudokiaplein worden coronazelftests verkocht © Rijnmond
In veel (online) winkels zijn coronazelftesten uitverkocht, meldt koepelorganisatie Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD). Toch zijn de voorraden weer snel aangevuld, zegt het CBD, dat 3250 winkels in Nederland vertegenwoordigt. Een rondgang bij vijf verschillende winkels in drie Rotterdamse winkelgebieden toont aan dat het storm loopt, maar ook dat er over het algemeen aan de vraag kan worden voldaan.
Bij eerste winkel zijn ze toevallig net wel uitverkocht. "Maar ze moeten voor vijf uur binnenkomen met de post", zegt een medewerker. "Ze zijn vanaf Schiphol met allerlei auto's aan het rijden door het hele land. Er zijn er ook nog twee miljoen onderweg voor volgende week", vult zij aan. "We hebben er genoeg besteld en als ik iedere keer dat iemand een test komt kopen een euro zou krijgen dan was ik nu miljonair geweest", lacht ze.
Er is bij de volgende winkel nog ruim aanbod, maar ze staan niet meteen in het zicht. "Als het goed is kun je ze bij de kassa krijgen", vertelt een medewerker. Het is een manier om te voorkomen dat mensen de tests gaan hamsteren. "Ik mag er drie per klant verkopen en heb er nu nog acht liggen", zegt de kassamedewerker. "Sommigen willen er gelijk tien", vertelt ze. In totaal zijn er bij vier van de vijf winkels nog zelftests verkrijgbaar.
Winkeliers zetten alle zeilen bij om coronazelftest te kunnen blijven aanbieden

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip voor de redactie? Stuur ons een bericht, foto of filmpje via WhatsApp ons of Mail: nieuws@rijnmond.nl