nieuws

Rotterdam Running Crew: even gas terug bij de haaien

Diergaarde Blijdorp heeft woensdagavond bijzondere gasten over de vloer: zesduizend hardlopers van de Rotterdam Running Crew. Niet eerder deden zoveel lopers mee.
De Rotterdam Running Crew staat elke maand garant voor een hardloopsessie op een bijzondere plek. Eerdere tochten gingen bijvoorbeeld door Rotterdam Centraal, de Van Nellefabriek en het Feyenoordstadion.
"Vanaf het begin was het onze droom om ook een keer door diergaarde Blijdorp te rennen", zegt organisator Edwin Veekens. "Dat is nu dankzij de vrijwilligers van Blijdorp gelukt."
Over de dieren hoeft niemand zich zorgen te maken, benadrukt hij. "In samenwerking met Blijdorp is een speciale route uitgestippeld. Schrikachtige dieren zullen geen last van ons hebben."
De lopers gaan ook naar de haaien. Maar moeten in het oceanium wel even gas terug nemen, omdat er anders te veel trillingen ontstaan. Veekens: "Daar wordt dus gewandeld."
Wie op het laatste moment zin krijgt om zich aan te sluiten, heeft pech. Alle polsbandjes - nodig om mee te doen - zijn vergeven. Ook de tien laatste bandjes, die Radio Rijnmond woensdagochtend nog in de aanbieding had, waren in no timeweg.