nieuws

Rotterdam in hoger beroep voor surfproject RiF010

De gemeente Rotterdam gaat in hoger beroep om het surfparadijs RiF010 alsnog te realiseren. Vorige maand vernietigde de Rotterdamse rechtbank de omgevingsvergunning nadat omwonenden en de nabijgelegen kerk en klooster bezwaar hadden gemaakt tegen geluidsoverlast.
RiF010 moet een soort wildwaterbaan worden in de Steigergracht, vlak achter de Markthal. Het surfproject won het laatste stadsinitiatief dat de gemeente Rotterdam uitschreef.
De plannen zullen worden aangepast om tegemoet te komen aan de omwonenden, zo laat wethouder Adriaan Visser weten in een brief aan de gemeenteraadsleden.

Geluidsdichte machinekamer


De aanpassingen bestaan uit een geluidsdichte machinekamer aan de andere zijde van de gracht, een bouwmethode met minder risico's voor de kademuren en een -qua materiaalkeuze en vormgeving- verbeterd paviljoen.
Visser zei in Rijnmond NU te verwachten dat hij daarmee veel bezwaren weg kan nemen. ''Wij hopen dat de bezwaarmakers daarmee met minder overlast zullen begrijpen dat deze toevoeging aan de binnenstad goed voor Rotterdam is.’’
De kosten voor het surfparadijs bedragen inmiddels 7,2 miljoen. Daarvan wordt 3 miljoen betaald uit subsidie, de andere 4,2 miljoen moet van investeerders komen.

Sponsors


De initiatiefnemer gaat het plan aanpassen en laat een nieuw akoestisch onderzoek doen. Sponsors zouden ondanks de uitspraak van de rechtbank bereid blijven om bij te dragen in de exploitatie.