nieuws

Gaisah naar finale verspringen, Paulina en Martina naar halve finales EK atletiek

Verspringer Ignisious Gaisah
Verspringer Ignisious Gaisah
Ignisious Gaisah heeft zich woensdag gekwalificeerd voor de finale van het verspringen op de EK atletiek in Amsterdam. De atleet van het Rotterdamse PAC landde in de zandbak na 7,97 meter. De Nederlander van Ghanese afkomst was eigenlijk niet startgerechtigd, omdat hij pas na de kwalificatietermijn boven de vereiste afstand sprong. De Atletiekunie schonk de verspringer toch een ticket.
Sprinter Hensley Paulina heeft zich woensdag op de EK atletiek in Amsterdam geplaatst voor de halve finales op de 100 meter. De atleet van Rotterdam Atletiek finishte in zijn heat als tweede in een tijd van 10.36 seconden.
Ook Churandy Martina zal zijn opwachting maken in de halve finales in het Olympisch Stadion in Amsterdam. De sprinter van Rotterdam Atletiek hoefde tijdens de kwalificaties niet in actie te komen, want hij behoort tot een groepje van negen atleten dat bij voorbaat is geplaatst voor de halve eindstrijd.
Nederlander Solomon Bockarie uit Zoetermeer heeft zich ook gekwalificeerd voor de halve finales, die op donderdag om 18:00 uur beginnen.