nieuws

Hordeloopster Hodde zet punt achter loopbaan

Rosina Hodde zet een punt achter haar outdoor-loopbaan.
Rosina Hodde zet een punt achter haar outdoor-loopbaan.
Rosina Hodde uit Dordrecht zet een punt achter haar outdoor-loopbaan. De 33-jarige hordeloopster wist haar ultieme doelen, deelname aan de EK atletiek in Amsterdam en de Olympische Spelen in Rio, niet te halen. "Er heerst teleurstelling vanwege het EK en de Spelen, maar ik kan vooral terugblikken op een carrière waardoor ik de persoon ben die ik nu ben", vertelt Hodde aan RTV Rijnmond.
De afgelopen maanden waren niet makkelijk voor de Dordtse hordeloopster. Eind mei brak ze voor de tweede keer in korte tijd haar onderarm. "Na de twee armbreuken en operaties voelde het niet meer hetzelfde als voorheen. Je steekt er zoveel tijd, geld en energie in. Als het dan niet meer opbrengt wat je wilt, dan is het klaar", legt Hodde uit.
Hodde liep dat seizoen nog wel 13.08 met 2,5 seconde rugwind. Daardoor wist ze net geen EK-ticket te bemachtigen, daarvoor was namelijk 13.10 vereist. Voor de Olympische Spelen moest ze een limiet lopen van 12.90.
Hoewel de hordeloopster een punt achter haar carrière zet, zit het seizoen er nog niet definitief op. "Ik loop op 18 september nog een wedstrijd met mijn club Haag Atletiek voor eventuele promotie", vertelt Hodde.
Welke rol de atletiek in de toekomst in gaat nemen, weet ze nog niet. "Misschien dat ik indoor nog verder ga, maar voorlopig ligt mijn focus op werk, vrienden en familie", besluit ze.
Hodde werd in haar carrière vijf keer Nederlands kampioen op de 100 meter horden.