nieuws

Eten, dansen en slapen bij een jazzmuzikant

Slapen bij een jazzmuzikant. Het kan tijdens North Sea Round Town. Wake up in Jazz brengt artiesten en liefhebbers op een bijzondere manier bij elkaar.
Verslaggever Walter Tempelman nam de proef op de som en bleef een nacht slapen bij trompettist Quirijn Vos. Die match is gemaakt door Wibbine Kien en Judith van den Berg van Wake Up in Jazz. "Jullie leken ons dezelfde energie te hebben. Enthousiaste mensen die graag ergens aan beginnen en graag iets uitproberen."
Vos is jazztrompettist, geeft les en gaat regelmatig op tour met DJ Sam Feldt. Hij reist bijvoorbeeld naar Ibiza en speelt dan live trompet, voor de booth van Sam Feldt. "Dat is een ontzettende kick. Het is een groot spektakel en het geeft een ontzettende boost aan de muziek."
De avond (en gedeelte van de nacht) van Wake Up in Jazz werd doorgebracht in Bird, bij A Tribute to Justin Timberlake. Jazzartiesten die meedoen krijgen soms een band met hun gasten, die de muzikanten van een andere kant zien. "Het is heel leuk om nieuwe mensen te leren kennen op zo'n vrije manier. We hebben vorig jaar en het jaar daarvoor een vrouw uit Noorwegen te gast gehad met North Sea, die was drie dagen bij ons. Daar zijn we vrienden mee geworden", zegt Vos.